Over Rik

Over Rik

Rik Thesing leerde het klappen van de zweep kennen in de keuken van Ron Blaauw** en De Bokkedoorns**, waar hij als chef de partie werkzaam was onder de vleugels van Menno Post.
Na als chef-kok vervolgens The Bishop in Leiden op de kaart te hebben gezet, is hij nu terug bij zijn eerste grote liefde: Amsterdam. Nota bene op de plek waar zijn carrière ooit begon, de Utrechtsestraat 33, heeft hij zijn eigen zaak geopend. Een restaurant voor en door Amsterdammers en verder voor iedereen die van lekker eten houdt. ‘Lekker eten is tijdloos’, dus geen formatjes, hypes en pretenties!

‘Ik wil alleen nog maar doen waar wij zelf zin in hebben. Dingen koken die wij lekker vinden. Je kunt nooit uitblinken als je andermans kunstje jat. Ik kook eerlijk. Liever vier dingen op een bord die supergoed zijn, dan een bord vol blaffen met structuren en een pallet van kleuren omdat dat het zo lekker doet op social media. Uiteindelijk draait alles om smaak, die moet zo goed zijn dat mensen er een lach van op hun gezicht krijgen. Daar doen we alles voor, dat is onze troef.’